Доступність посилання

ТОП новини

США оголосили мільйонні винагороди за дані про лідерів «Ісламської держави»


Влада США оголосила винагороду у близько 20 мільйонів доларів за інформацію про місце перебування чотирьох головних лідерів радикального угруповання «Ісламська держава».

Як заявили в Держдепартаменті США 5 травня, за програмою «Винагорода за справедливість» (Rewards for Justice) виплатять майже сім мільйонів доларів за дані про Абд аль-Рахмана Мустафу аль-Кадулі, до п’яти мільйонів за інформацію про Абу Мохамеда аль-Аднані й Тархана Таймуразовича Батірашвілі (за кожного) і близько трьох мільйонів доларів за Таріка Бін аль-Тахара Бін аль Фаліх аль-Авні аль-Харзі.

Кадулі, за даними американської влади, є одним з лідерів «Ісламської держави», що раніше приєднався до іракської організації «Аль-Каїди». Аднані, за даними американського уряду, є офіційним речником ІД, Харзі вважають лідером угруповання на прикордонному регіоні Сирії й Туреччини, Батірашвілі, виходець із Грузії – польовим командиром у Північній Сирії.

Напередодні ісламістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за стрілянину в передмісті американського Далласа (штат Техас), де проходила конференція, присвячена карикатурам на пророка Магомета.

XS
SM
MD
LG