Доступність посилання

ТОП новини

У Росії в Білогірську відкрили пам’ятник «ввічливим людям»


Пам’ятник «ввічливим людям» в Білогірську
Пам’ятник «ввічливим людям» в Білогірську

У Росії в місті Білогірськ Амурської області відкрили пам’ятник «ввічливим людям», повідомляє прес-служба уряду Амурської області.

Скульптуру, яка зображує російського солдата з кошеням в руках, встановили до Дня Перемоги.

«Останнім часом мене часто запитують: а чому в Білогірську? Мовляв, де Амурська область і де Крим? Я у відповідь кажу: так зірки зійшлися. Від задуму до втілення минуло лише три місяці. Були заклики взагалі не встановлювати його... Але я впевнений, що їх буде багато. Тому що важливо, щоб ми пам’ятали, хто врятував світ від фашизму 70 років тому, хто допомагав повернути Крим додому!» – заявив під час відкриття мер Білогірська Станіслав Мелюка, слова якого цитує прес-служба уряду Амурської області.

У лютому 2014 року невідомі озброєні люди, яких називали «зеленими чоловічками», захопили головні державні установи Автономної Республіки і підняли російський прапор. Крім того, «зелені чоловічки», яких також називали «ввічливими людьми», блокували українські військові частини.

16 березня 2014 року на території Криму й міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила про включення Криму до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Пізніше президент Росії Володимир Путін зізнався, що «зелені чоловічки» – російські військові.

XS
SM
MD
LG