Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група щодо Донбасу знову зібралася на пленарному засіданні – МЗС Білорусі


Контактна група щодо Донбасу відновила роботу у форматі пленарного засідання всіх сторін, повідомляє МЗС Білорусі у своєму twitter.

Сьогодні у Мінську розпочалася зустріч тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі. У МЗС Білорусі повідомляли, що зустріч відбуватиметься за зачиненими дверима. У зустрічі беруть участь представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма і представник Росії Азамат Кульмухаметав, а також представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушілін та Владислав Дейнего.

Зустріч відбувалася спочатку без участі представників сепаратистів Дейнего та Пушіліна, розмову вели тільки представники Україні, Росії та ОБСЄ. Згодом після перерви до них приєдналися і представники так званих угруповань «ЛНР» та «ДНР».

Також у Мінську відбуваються перші засідання підгруп з політичних, гуманітарних, соціально-економічних питань та з проблем безпеки.В адміністрації президента України повідомили, що у робочих підгрупах тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Україну представлятиме Володимир Горбулін, Євген Марчук, Ірина Геращенко та Ігор Веремій.

14 квітня тристороння контактна група у складі представників України, ОБСЄ й угруповань «ДНР» і «ЛНР» відновила переговори, вони тривали у форматі відеоконференцій.

XS
SM
MD
LG