Доступність посилання

ТОП новини

У разі найменшої загрози киянам 9 травня силовики застосовуватимуть зброю – МВС


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Очільник столичної міліції Києва Олександр Терещук заявляє, що у разі хоча б найменшої загрози життю та здоров’ю киян під час масових заходів 9 травня правоохоронці будуть певним чином діяти і застосовувати зброю.

За його словами, у Києві збільшать кількість озброєних патрулів 9 травня, щоб не допустити провокацій та терористичних актів.

«Ми збільшимо кількість озброєних співробітників, які будуть у спеціальних групах перебувати в окремих автомобілях, будуть залучені снайпери та інші працівники, котрі пильно відстежуватимуть ситуацію. І в разі хоча б найменшої загрози життю та здоров’ю киян, гостей столиці, ветеранів правоохоронці будуть певним чином діяти і застосовувати зброю. Іншого сьогодні бути не може», – зазначив Терещук, слова якого цитує прес-служба.

За його словами, оперативні працівники будуть серед людей, які прийдуть на святкові заходи з приводу Дня Перемоги, аби мати можливість попередити правопорушення.

Віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко повідомив, що 8 травня святкові заходи розпочнуться відкриттям у Музеї Великої Вітчизняної війни виставки «Родинна пам’ять про війну», також у Києві відбудеться акція «Перша хвилина миру».

За його словами, офіційних заходів на Хрещатику 9 травня не буде, при цьому більш як 10 організацій подали заявки на проведення політичних акцій у центрі столиці.

Напередодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив СБУ, МВС і всьому силовому блоку посилити заходи безпеки в Україні перед травневими святами.

XS
SM
MD
LG