Доступність посилання

ТОП новини

Психологи готові навчити чиновників працювати з учасниками АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Фахівці міжвідомчої Психологічної кризової служби готові навчити українських урядовців працювати з учасниками воєнних дій, які комісуються або демобілізуються. Чиновники демонструють нерозуміння соціальних проблем і психологічного стану бійців, що призводить до непорозумінь і може спричинити агресію з боку військових, заявили експерти Психологічної кризової служби України, оприлюднивши відповідне звернення до уряду і місцевих органів самоврядування.

Як заявив керівник Психологічної кризової служби Володимир Погорілий, українська влада і суспільство наразі не навчилися ставитись до учасників АТО як до потужного ресурсу, який треба зберігати й розвивати.

«Ми готові допомогти державним службовцям, усім, хто обслуговує населення і роз’яснити, як їм треба спілкуватись з демобілізованими бійцями, як слід говорити із сім’ями загиблих і з тими, хто продовжує перебувати на фронті. Це насправді дуже велика проблема, яку ми маємо вирішити разом з державними службовцями й органами влади», – повідомив Погорілий.

Психологічна кризова служба України створена 7-8 травня 2014 року як об’єднання професійних психологів, психологів-волонтерів і фахівців з надання екстреної психологічної допомоги, які працюють в урядових установах. Нині фахівці служби допомагають учасникам АТО та їхнім родинам, підтримують родини загиблих бійців і надають психологічну допомогу пораненим військовослужбовцям, а також вимушеним переселенцям.

За даними психіатрів і психотерапевтів, психічні проблеми можуть виникати у більш як 5 відсотків учасників воєнних дій.

XS
SM
MD
LG