Доступність посилання

ТОП новини

Підгрупа з безпеки обговорить ситуацію в Широкині 19 травня – ОБСЄ


Александер Гуґ
Александер Гуґ

Заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявляє, що 19 травня відбудеться зустріч робочої групи з питань безпеки, на якій обговорюватимуть ситуацію в Широкині.

«Ми відвідали засідання тристоронньої контактної групи для того, щоб бути присутнім на початку роботи підгруп. СММ буде представлена в ролі координатора робочої групи з безпеки», – зазначив він.

За його словами, робоча група з безпеки прийшла до згоди, що їхній головний пріоритет – досягнення угод двох планів: план щодо деескалації та роззброєння Широкіна і план щодо відведення зброї калібром понад 100 міліметрів, а також танків.

Підгрупа з питань безпеки входить до складу контактної тристоронньої групи щодо ситуації на Донбасі. Вчора відбулася зустріч контактної групи в Мінську.

Село Широкине, попри оголошений режим припинення вогню, залишається однією з найгарячіших точок на Донбасі, тут тривають обстріли.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG