Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники не пустили в Україну 32 байкерів


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Прикордонники з 1 по 5 травня не пропустили в Україну 32 байкерів з Росії й інших країн, повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«З 1 по 5 травня на різних ділянках кордону не пропустили 32 представників байкерського руху, які слідували в Україну невеликими групами, і стосовно яких підтвердилась інформація про їхні наміри брати участь у заходах дестабілізаційного характеру в різних регіонах України», – сказав Слободян.

За його словами, дехто з них, після того, як їм відмовили у пропуску на одній ділянці кордону, намагалися проїхати через іншу.

Слободян також уточнив, що у прикордонників немає інформації, до якої саме організації байкерів належать особи, що не були допущені в Україну.

Кілька байкерів з російського клубу «Нічні вовки» зараз продовжують мотопробіг до Дня Перемоги територією Німеччини. Раніше декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи й закінчити його в Берліні 9 травня, не впустили до Польщі й Литви, ще кільком його членам скасувала шенгенські візи Німеччина. Але заборона на в’їзд до ЄС не стосується всіх членів численного мотоклубу «Нічні вовки», загальна чисельність яких у Росії, за деякими повідомленнями, становить кілька тисяч осіб.

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким відносинам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення заявити про анексію Криму. Через це на Залдостанова накладені санкції у США й Канаді, але ЄС таких санкцій на нього не накладав.

XS
SM
MD
LG