Доступність посилання

ТОП новини

Для поновлення масштабної війни на Донбасі раціональних причин немає – Гольц


Олександр Гольц
Олександр Гольц

Сторони конфлікту на Донбасі вичерпали свої ресурси – раціональних причин для поновлення широкомасштабної війни зараз немає. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив російський військовий оглядач, шеф-редактор «Ежедневного журналу» Олександр Гольц.

Він вважає, що вчорашня зустрічі у Мінську дає надію, що сторони будуть намагатися утриматися від подальшої ескалації конфлікту.

«Якщо виходити з раціональних міркувань, то причин для відновлення бойових дій немає. Але цей конфлікт не раз нам демонстрував, що бойові дії відновлюються через ірраціональні причини. Комусь щось здалося, хтось на когось образився… Стрільба, стрільба у відповідь – починаються бойові дії…», – сказав Олександр Гольц.

Він відмовився коментувати припущення, що війна на сході України може знову розгорітися через можливу образу президента Росії Володимира Путіна на лідерів країн Заходу, якщо ті не приїдуть до Москви 9 травня на парад, присвячений 70-річчю перемоги над гітлерівською Німеччиною.

Напередодні в Мінську відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участі представників угруповань «ЛНР» і «ДНР».

Представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Гайді Тальявіні позитивно оцінила зустріч у Мінську, заявивши, що робота пройшла у конструктивному дусі. Денис Пушилін, який представляє на переговорах у Мінську угруповання «ДНР», назвав вчорашню зустріч «проривом», а представник «ЛНР» Владислав Дейнего – «діалогом рівних учасників».

XS
SM
MD
LG