Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: у Мінську визнали необхідність прямого діалогу між Києвом та Донбасом


Голови МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Л) і Росії Сергій Лавров
Голови МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Л) і Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє про просування на шляху виконання Мінських домовленостей.

«Потроху вдається просуватися вперед. Підтвердженням цьому є вчорашня зустріч у Мінську, де, зрештою, була визнана необхідність розмови напряму між Києвом, Луганськом і Донецьком», – сказав Лавров у четвер, 7 травня, у Москві після зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франк-Вальтером Штайнмаєром.

Голова МЗС Німеччини назвав початок роботи підгруп у рамках Тристоронньої контактної групи переходом на новий етап реалізації Мінських домовленостей.

«Сподіваюся, що це буде не лише конструктивним імпульсом, але і що робота у робочих групах зробить свій внесок в активізацію надання гуманітарної допомоги», – зазначив Штайнмаєр.

Учора, 6 травня, за підсумками наради Тристоронньої контактної групи у Мінську створені групи експертів, які мають запропонувати наступні кроки для реалізації плану мирного врегулювання. Представник ОБСЄ Гайді Тальявіні заявила, що перша з цих груп розпочне роботу 19 травня.

2 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG