Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко подякував світовим лідерам за відмову їхати до Москви на парад 9 травня


Президент України Петро Порошенко. Гданськ, 7 травня 2015 року
Президент України Петро Порошенко. Гданськ, 7 травня 2015 року

Президент України Петро Порошенко подякував главам держав, які відмовилися брати участь у параді 9 травня у російській Москві. Про це він заявив під час зустрічі з президентом Броніславом Коморовським та генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном.

Порошенко зазначив, що цьогоріч Україна вперше приєднається до європейської традиції вшанування жертв Другої світової війни 8 травня.

«У той час, як наступного дня у Москві, під приводом великої Перемоги, армія агресора буде брязкати своєю смертельною міццю на весь світ», – сказав Порошенко у четвер, 7 травня, у Варшаві.

Він висловив вдячність світовим лідерам за відмову «брати участь у цьому параді цинізму».

Десятки світових лідерів відмовилися від запрошень взяти участь у святкових заходах до Дня Перемоги в Москві 9 травня. Міжнародна спільнота засуджує дії Кремля щодо України, починаючи від анексії Криму і закінчуючи збройною та фінансовою підтримкою сепаратистів на Донбасі, що офіційна Москва за провину не визнає.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков раніше заявив, що свою участь у московському параді підтвердили президенти Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Туркменистану, Таджикистану, Абхазії, Південної Осетії, Куби, Індії, ПАР, Боснії і Герцеговини, Венесуели, В'єтнаму, Зімбабве, Македонії, Монголії.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун також відвідає Москву на День перемоги 9 травня.

На цю ж тему:

07.05.2015
Україна – це новий фронт Європи – Порошенко в Гданську

Лідери європейських держав відзначили 70-річчя перемоги над нацизмом у польському місті Гданську. Говорили про Україну далі
XS
SM
MD
LG