Доступність посилання

ТОП новини

Російський павільйон на бієнале у Венеції «окупували» на згадку про Крим


Активісти «окупували» російський павільйон на Венеціанському бієнале
Активісти «окупували» російський павільйон на Венеціанському бієнале

На Венеціанському бієнале, одному з найбільших у світі форумів сучасного мистецтва, невідомі активісти «окупували» російський павільйон. Молоді люди, одягнені у військову форму, зайшли у павільйон представників Росії і заявили, що «перебувають там у відпустці».

Як розповіла «Крим.Реаліі» одна з учасниць цієї акції, кримська художниця Марія Куликовська, організатори виступають анонімно, проте відомо, що вони з України. Учасники – жителі різних країн світу. Взяти учать в акції можуть усі бажаючі, говорить Куликовська.

За її словами, метою цієї акції є «нагадати про анексію українського Криму, і про роль Росії в окупації півострова».

Учасники акції публікують свої фотографії в соціальних мережах з хештегом #onvacation. За повідомленнями, автор кращого фото отримає приз – поїздку до Криму, у Балаклаву.

«Проект полягає в наступному: одягаєш на себе форму зелених чоловічків і окупуєш павільйон тієї країни, яка сама окупує інші країни. Я два дні поспіль окупувала павільйон Росії, моя позиція з цього приводу добре відома», – зазначила кримчанка Марія Куликовська, яка минулого року змушена була покинути півострів.

Марія Куликовська
Марія Куликовська

Куликовська каже, що місцеві поліцейські ввічливо вивели учасників акції з російського павільйону, але люди повертаються знову.

«Ми нічого не порушуємо, ми просто на канікулах. Це написано на наших військових формах. Тому буду робити це знову. Ми закликаємо приєднуватися до акції, приходити і захоплювати російський павільйон, одягати військову форму і робити селфі», – зазначила Марія Куликовська.

На спеціальному сайті цієї арт-кампанії вже опубліковано багато фотографій, які роблять громадяни різних країн, у рамках акції «Оn vacation».

Марія Куликовська народилася у Керчі, покинула Крим рік тому, автор арт-кампаній, багато з яких спрямовані на привернення уваги до проблеми Кримського півострова.

У в Москві 1 травня українська художниця Куликовська провела мистецьку акцію, виправши в Москві-річці прапор Криму.

Росія окупувала український Крим у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG