Доступність посилання

ТОП новини

Москва: троє затриманих 6 травня засуджені до адміністративного арешту


Затримання людей на Болотній площі в Москві, 6 травня 2015 року
Затримання людей на Болотній площі в Москві, 6 травня 2015 року

У Росії троє затриманих 6 травня на Болотній площі в Москві засуджені до адміністративного арешту. Журналіст Олександр Риклін і член «Комітету 6 травня» Сергій Шаров-Делоне отримали по 10 діб за звинуваченням в організації неузгодженої акції. Громадянська активістка Ірина Калмикова – шість діб за повторне порушення встановленого порядку проведення пікету.

Ніхто з них провину не визнав. Риклін заявив у суді, що ніякого мітингу на Болотній площі не було. За словами опозиціонера, він стояв із плакатом в одиночному пікеті, який не потребує узгодження. Суду також продемонстрували відеозапис, який, на думку Рикліна, підтверджував його слова. Шаров-Делоне заявив у суді, що стояв в одиночному пікеті, навіть не доходячи до Болотної площі. Його адвокат зазначила, що поліцейські протоколи суперечать не тільки матеріалами справи, а й самим собі. Ірина Калмикова також повідомила, що не скандувала жодних гасел на Болотній площі, як це записано в протоколі, складеному у відділенні поліції.

6 травня були затримані 65 учасників неузгодженої акції на Болотній площі в Москві, присвяченої третій річниці сутичок між поліцією і учасниками Маршу мільйонів в 2012-му. Акція почалася увечері 6 травня з узгодженого пікету біля станції метро «Третьяковська» в Москві. Після цього її учасники рушили до Болотної площі, де незабаром були затримані поліцією.

6 травня 2012 року узгоджена з владою Москви опозиційна хода завершилося сутичками демонстрантів з поліцією. Була порушена справа про масові заворушення. У ній вже понад 30 фігурантів. 18 людей засудили. Правозахисники називають «Болотну справу» політично вмотивованою.

XS
SM
MD
LG