Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін вивів неконтрольовану зону АТО із загального енергоринку України – постанова


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Кабінет міністрів вивів непідконтрольні території на Донбасі з загального енергетичного ринку України, зобов’язавши енергопостачальні компанії «ДТЕК Донецькобленерго» і «Луганське енергетичне об’єднання» закуповувати електроенергію в місцевих компаній і вести її окремий облік. Про це йдеться в урядовій постанові від 7 травня 2015 року.

Документ передбачає, що оптовий постачальник електроенергії не здійснює купівлі та оплати електрики у виробників, що діють на неконтрольованій території.

«Оптовий постачальник не здійснює купівлі та продажу електричної енергії, що переміщується міждержавними електричними мережами, які розташовані на неконтрольованій території та з’єднують об’єднану енергетичну систему України (або її частину) з енергосистемою суміжної країни», – зазначається в документі.

Ця постанова набуває чинності з 7 травня 2015 року і діє до повного відновлення конституційного ладу України на неконтрольованій території.

Від квітня минулого року на території Донбасу проводиться антитерористична операція, частину Донецької та Луганської областей продовжують контролювати проросійські бойовики.

XS
SM
MD
LG