Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі загинули 1 675 військових, понад 7 тисяч цивільних – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що 1675 українських військовослужбовців загинули внаслідок конфлікту на сході країни.

На урочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці Перемоги над нацизмом в Європі, він наголосив, що, за даними ООН, близько семи тисяч цивільних жителів загинули через конфлікт на Донбасі, понад тисяча людей зникли безвісти.

Порошенко додав, що сотні тисяч людей внаслідок так званої «російської весни» стали біженцями і змушені були шукати порятунку в інших областях України. «Вперше за 70 років ми зі зброєю в руках знову захищаємо свою країну, суверенітет і територіальну цілісність держави», – сказав президент.

Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим. Україна і Захід звинувачують Москву у підтримці проросійських бойовиків на Донбасі, де від квітня минулого року триває антитерористична організація.

Україна 8 травня разом із країнами Європи відзначає День пам᾽яті і примирення. Символом пам᾽яті жертв війни в Україні став червоний мак.

XS
SM
MD
LG