Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв: світу демонструють повернення до Криму сталінського режиму


Встановлення пам’ятної дошки Йосипові Сталіну в Сімферополі є підтвердженням повернення радянського режиму сталінського періоду в Крим, заявляє національний лідер кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Було б правильно прямо в центрі міста, де зараз стоїть Ленін, встановити Сталіна. Бо туди повернувся сталінізм, самі сталінські роки радянської влади, і вона (встановлена дошка – ред.) дійсно символізує те, що там зараз відбувається», – сказав Джемілєв у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

За його словами, на даний момент ситуація в Криму схожа з 50 роками радянської влади. «Прослуховування, стеження за кожним – все як при Сталіні», – сказав Джемілєв, зазначивши, що подібні дії російської влади в Криму лише допомагають показати всьому світові реальний стан справ на півострові.

«Якоюсь мірою вони допомагають нам показати, що дійсно відбувається на цій окупованій території, і світовій громадськості буде все більш зрозуміло. А то ми розповідаємо, говоримо, але дехто в Європі не дуже нам вірить, а це якраз красномовний крок у тому напрямку, про який ми розповідали», – зауважив Джемілєв.

При цьому національний лідер кримських татар нагадав про долю Радянського Союзу. Він упевнений, що нинішній режим в Криму «чекає те ж саме, що і радянську владу».

8 травня представники Кримського республіканського комітету Компартії Росії на фасаді будівлі офісу КПРФ в Сімферополі встановили пам’ятну дошку Сталіну.

XS
SM
MD
LG