Доступність посилання

ТОП новини

Матеріали щодо 4 учасників масових заворушень у Костянтинівці передали до суду – ГПУ


Місце ДТП у Костянтинівці Донецької області (фото із Facebook)
Місце ДТП у Костянтинівці Донецької області (фото із Facebook)

Обвинувальні акти щодо чотирьох учасників масових заворушень у Костянтинівці 16 березня направили до суду, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За клопотанням прокуратури трьом із них судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а ще одному – домашній арешт.

Їх обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 294 (масові заворушення), а один з них також у вчиненні злочину за частиною 1 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Водночас у Генпрокуратурі зауважують, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо встановлення інших осіб, які причетних до масових заворушень, триває.

16 березня в Костянтинівці українська військова машина наїхала на пішоходів, унаслідок чого 8-річна дівчинка загинула на місці, до лікарні потрапила жінка.Того ж дня близько ста осіб палили шини біля гуртожитку, де живуть військові, і побили кілька вікон. Потім іще близько 30 осіб перекрили вулицю біля місця пригоди й перекинули автомашину ДАІ. Через масові заворушення відкрили кримінальну справу.

За даними ГПУ, військовий, який керував транспортним засобом, порушив вимоги Правил дорожнього руху, не впорався з керуванням тягача, з’їхав з дороги на узбіччя та біля знаку «Пішохідний перехід» здійснив наїзд на пішоходів. Справу про ДТП у Костянтинівці вже направили до суду.

XS
SM
MD
LG