Доступність посилання

ТОП новини

Ємен: саудівська коаліція закликає мешканців захопленого повстанцями міста залишити його перед ударом


Повстанці угруповання Хуті в захопленій ними столиці Ємену Сані, архівне фото
Повстанці угруповання Хуті в захопленій ними столиці Ємену Сані, архівне фото

Коаліція під проводом Саудівської Аравії закликала мешканців захопленого повстанцями міста в Ємені залишити його до заходу сонця.

Як повідомили на телебаченні, коаліція, яка воює з протиурядовими повстанцями в Ємені, заявила, що оголошує місто Саада на північному сході країни, недалеко від кордону з Саудівською Аравією, воєнною зоною і ціллю своїх ударів.

Літаки країн коаліції розкидали над містом летючки з закликами до мешканців залишити його до 7-ї години вечора за місцевим часом.

Тим часом у Ємені оголосили про п’ятиденне гуманітарне перемир’я, щоб доставити гуманітарну допомогу мільйонам потерпілих від конфлікту цивільних мешканців. Воно має початися 12 травня. З оголошенням про перемир’я виступили державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

Коаліція з десяти сунітських країн завдає в Ємені ударів по позиціях шиїтських повстанців із угруповання «Ансар-Аллах», більше відомого як Хуті за іменем його ватажка Абдель-Маліка аль-Хуті. Це угруповання захопило західну, густо населену третину Ємену зі столицею Саною, змусивши уряд до втечі; урядові країни нині підконтрольні переважно території в центрі й на сході країни, що їх значною мірою складають пустелі.

XS
SM
MD
LG