Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії силовики перевіряють незалежний театр


У столиці Росії Москві представники прокуратури, Міністерства надзвичайних ситуацій і поліції влаштували перевірки в незалежному театрі документальної п’єси «Театр.doc». За повідомленнями російських агентств, причиною перевірок назвали «стан протипожежної безпеки приміщення театру».

Тим часом директор театру Олена Греміна повідомила, що їй самій про мету і причини перевірки нічого не сказали. При цьому правоохоронці в перебігу перевірки вилучили копії договорів суборенди.

Як вважає директор, справжня причина перевірок полягає в тому, що в середу, 6 травня, в театрі відбулася прем’єра спектаклю «Болотна справа», присвячена річниці опозиційної акції в Москві 6 травня 2012 року. Тоді напередодні прем’єри театр теж відвідали працівники поліції.

У нинішньому приміщенні «Театр.doc» працює з грудня минулого, 2014 року. До переїзду театр був змушений після того, як у жовтні того року влада міста Москви розірвала з ним угоду про оренду, пославшись на незаконне перепланування приміщення.

«Театр.doc» відомий своїми постановками та іншими акціями, що, серед іншого, критично висвітлюють становище в Росії за нинішньої влади країни.

XS
SM
MD
LG