Доступність посилання

ТОП новини

30 українських військових отримали відзнаку «Лицарський хрест родини Мазеп»


На церемонії нагородження, Київ, 9 травня
На церемонії нагородження, Київ, 9 травня

Тридцятеро українських військовослужбовців у суботу, 9 травня, отримали відзнаку «Лицарський хрест родини Мазеп» за героїзм, виявлений у боях на сході України. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, нагородження відбулось у Будинку митрополита Національного заповідника «Софія Київська» з ініціативи міністерств культури та оборони України, міжнародної громадської організації «Родина Мазеп» та працівників заповідника.

Як повідомив Радіо Свобода один із ініціаторів, представник родини Ігор Мазепа, нагороди отримали бійці Збройних сил України за виявлений у боях героїзм і відстоювання незалежності й територіальної цілісності держави.

«Ми нагородили захисників міст і селищ Донбасу, аеропортів Луганська і Донецька, про яких нам розповідали самі бійці, представники Генерального штабу, волонтери. У цей день, коли світ відзначає 70 років перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом, нагорода «Лицарський хрест родини Мазеп» знайшла сучасних борців з нацизмом», – зазначив Ігор Мазепа.

Крім відзнаки, бійці отримали і червоні маки, зроблені дітьми з родин переселенців з Донбасу.

«Лицарський хрест родини Мазеп» заснований у 2010 році, на честь 70-річчя «Мазепинського Хреста» (або «Бойового хреста Українських січових стрільців»).

XS
SM
MD
LG