Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові під час заходів до Дня перемоги сталося кілька сутичок


Зараз переможені живуть краще, ніж переможці – ветеран Другої світової війни
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

У Харкові у суботу сталося кілька сутичок під час заходів до Дня перемоги. Як передає кореспондент Радіо Свобода, один із інцидентів трапився біля меморіалу Слави, де тривали урочистості. Там під час словесних перепалок ветеранів із активістами проукраїнських організацій представник одного з таких обʼєднань, «Східного корпусу», В’ячеслав Дуда вибив відеокамеру з рук оператора обласного телебачення.

Дуда зазначив, що сплутав оператора з представником сепаратистського каналу. «Мені здалося, що то – оператор «Анна Ньюз». Я готовий вибачитися», – додав активіст.

Під час урочистостей біля меморіалу Слави активіст іншої проукраїнської організації, «Громадської варти», Валентин Бистриченко закликав учасників святкових заходів зняти «георгіївські стрічки».

«Якщо хтось не розуміє, що «георгіївська стрічка» – це символ сепаратизму, це ваша проблема. Зрозумійте ті, хто зараз ходить із «георгіївською стрічкою»: усвідомлюєте ви це чи ні, але ви таким чином кличете Росію до Харкова», – наголосив він.

Заступник міського голови Ігор Терехов просив проукраїнських активістів із розумінням поставитися до ветеранів і не чіпати їх через «георгіївські стрічки». Загалом урочистості біля меморіалу Слави тривали під державними і червоними прапорами. Ті з учасників, хто прийшов із «георгіївською стрічкою», скаржилися кореспонденту Радіо Свобода, що міліція просила їх її зняти.

Ще одна сутичка сталася на площі Свободи у центрі Харкова. Там представники «Громадської варти» облили кефіром жінок із «георгіївськими стрічками», які вигукували: «Подяка діду за перемогу».

Всі словесні перепалки між учасниками заходів у Харкові відбулися без бійок.

Харків – одне з міст, де на травневі свята посилено заходи безпеки через побоювання провокацій і терактів.

XS
SM
MD
LG