Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині СБУ затримала понад 150 вантажівок з товарами для сепаратистів


Служба безпеки України спільно з Державною фіскальною службою та Держприкордонслужбою затримали понад 150 вантажівок з технікою і продуктами поблизу Золотого на Луганщині, вантажі прямували на території, які контролюють угруповання «ДНР» та «ЛНР». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«У результаті проведених заходів в районі Золотого, поблизу безпосередньої лінії зіткнення затримано більше 150 вантажних автомобілів з побутовою технікою, продуктами харчування, алкогольними напоями, побутовою хімією тощо, які, поза КПВВ намагалися переїхати на тимчасово окуповані території», – написав він.

За словами Лубківського, встановлюються причетні до організації та функціонування вказаного каналу особи.

«Під час супроводу вже затриманих вантажівок в КПВВ невстановлені особи протягом 15 хвилин обстрілювали колону зі стрілецької зброї», – додав Лубківський.

Від квітня минулого року на території Донбасі відбувається антитерористична операція, частину Луганської та Донецької областей продовжують контролювати проросійські сепаратисти.

Нелегальна торгівля із окупованими територіями на Донбасі триває, зазначають в УМВС Донецької області. На територіях підконтрольних бойовикам є дефіцит по всіх групах товарів. Відповідно ціни там вищі, ніж на території, підконтрольній українській владі. Це створює передумови для діяльності контрабандистів.

XS
SM
MD
LG