Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ повідомляє про 31 танк на території, захопленій угрупованням «ДНР»


Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі, 19 березня, 2015 року
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі, 19 березня, 2015 року

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує присутність важких озброєнь з обох сторін лінії зіткнення, зокрема у великій концентрації фіксуються танки на території, контрольованій угрупованням «ДНР» на північний схід від Маріуполя. Про це йдеться у звіті організації за 7 травня, що був оприлюднений у п’ятницю, 8 травня.

«Безпілотний літальний апарат СММ зафіксував три танки на території, контрольованій урядом, і 30 танків на контрольованій «ДНР» території, все в селах, близьких до лінії зіткнення, або навколо них. 13 з цих танків були помічені в контрольованому «ДНР» Сонцеві (за 57 кілометрів на південь від Донецька) або навколо нього», – мовиться у повідомленні.

Всього спостерігачі зафіксували рух чи присутність на контрольованих угрупованням «ДНР» територіях 31 танки, 100-міліметрової протитанкової гармати і двох систем залпового вогню «Град», а на контрольованих урядом територіях – дев’яти танків.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG