Доступність посилання

ТОП новини

Меркель наголосила на необхідності пропустили українську гуманітарну допомогу на Донбас


Канцлер Німеччини Анґела Меркель
Канцлер Німеччини Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель за підсумками зустрічі у Москві з російським президентом Володимиром Путіним звернулася до лідерів проросійських сепаратистів на Донбасі, щоб вони пропустили українську гуманітарну допомогу до людей, які цього потребують.

«Я закликаю всіх, хто зараз у Донецьку та Луганську ухвалює рішення, звертаюся до всіх відповідальних осіб – допустити українську гуманітарну допомогу з тим, щоб поліпшити ситуацію для людей», – сказала Меркель.
Канцлер Німеччини закликала Путіна використати свій вплив, щоб змусити сепаратистів припинити конфлікт на сході України.

Водночас Володимир Путін заявив: «Переконаний, що забезпечити надійне, довгострокове врегулювання можна тільки шляхом налагодження прямого діалогу Києва із Донецьком та Луганськом. Вважаю, що це одна з ключових умов врегулювання взагалі».

Напередодні в МНС Росії заявили про намір відправити на Донбас черговий «гуманітарний конвой». Українські прикордонники і митники жодного разу не оглядали вміст цих вантажів. У контрольовані бойовиками райони Донецької та Луганської областей Україна не в змозі надсилати жодну допомогу. Крім того, проїзд цивільного транспорту з речами першої необхідності для жителів у підконтрольних українській владі районах також ускладнено через постійні обстріли.

XS
SM
MD
LG