Доступність посилання

ТОП новини

У понеділок до України прибуває глава МЗС Канади


Міністр закордонних справ Канади Роб Ніколсон
Міністр закордонних справ Канади Роб Ніколсон

Міністр закордонних справ Канади Роб Ніколсон у понеділок, 11 травня, з дводенним візитом прибуде до України. Про це йдеться в повідомленні на сайті канадського зовнішньополітичного відомства.

«Роб Ніколсон, міністр закордонних справ Канади, відвідає Україну 11-12 травня», – йдеться у повідомленні.

Очікується, що Ніколсон під час візиту зустрінеться з президентом України Петром Порошенком та прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Переговори відбудуться також із українським колегою Павлом Клімкіним та представниками громадянського суспільства. Роб Ніколсон планує також відвідати військовий госпіталь у Києві.

Перед візитом глави канадського МЗС у його відомстві підкреслили, що Канада «повністю підтримує суверенітет України та її територіальну цілісність, а також рішуче засуджує агресію Росії на Донбасі й анексію Криму».

Після візиту до України глава канадського МЗС відвідає Туреччину, де візьме участь у зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО.

Канада була серед перших держав, які запровадили санкції проти Росії, спершу через окупацію і спробу анексії українського Криму, потім через агресію на сході України.

XS
SM
MD
LG