Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти дотримуються режиму тиші на святкування роковин «референдуму» – прес-центр АТО


У Донецьку святкують роковини сепаратистського «референдуму», 11 травня 2015 року
У Донецьку святкують роковини сепаратистського «референдуму», 11 травня 2015 року

Сепаратисти в частині сходу України протягом тривалого часу дотримувалися в понеділок, 11 травня, режиму тиші, повідомили у прес-центрі штабу антитерористичної операції.

«Імовірно, святкуючи річницю єдиного у світі «референдуму» з явкою в понад сто відсотків, терористи чи не вперше аж чотири з половиною години дотримувалися режиму тиші. Починаючи з 5.34 і до 10.19, у зоні АТО не пролунало жодного пострілу. Також чи не вперше вони не використовували зброї калібрів, заборонених мінськими домовленостями», – сказав речник АТО Леонід Матюхін.

Крім того, за даними штабу, сепаратисти на маріупольському напрямку зі стрілецької зброї та гранатометів стріляли по селі Широкині, на донецькому напрямку вели вогонь по шахті Дутовка, селах Піски та Красногорівка, а на луганському стріляли з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї по Новотошківському та Щастю, у Сокільниках працював снайпер.

Відео: Військове телебачення України

У штабі АТО дещо помилилися: «результати голосування», що склали понад 100 відсотків, оголошували не на «референдумі», а на псевдовиборах, які влаштували сепаратисти на окупованих територіях у листопаді минулого, 2014 року.

У понеділок, 11 травня, на цих територіях сепаратисти святкували перші роковини влаштованих ними псевдореферендумів щодо «незалежності» від України.

XS
SM
MD
LG