Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко хоче говорити про миротворців на Донбасі під час візиту до Німеччини


Петро Порошенко під час відвідин навчального центру «Десна», 11 травня 2015 року
Петро Порошенко під час відвідин навчального центру «Десна», 11 травня 2015 року

Президент Петро Порошенко заявляє, що має намір говорити про можливість ввести миротворчий контингент у зону протистояння на сході України під час візиту до Німеччини, запланованого на середу й четвер, 13 і 14 травня.

«Я порушував це питання під час візиту генерального секретаря ООН в Україну. Ми говоритимемо і під час наших зустрічей у Європі про заснування миротворчої операції під егідою Ради безпеки ООН, європейських сил безпеки, які дозволять нам забезпечити виконання мінських домовленостей», – сказав Порошенко під час відвідування 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України «Десна» в Чернігівській області.

«Хочу ще раз наголосити: миротворці не є якимсь окремим проектом. Миротворці – це метод забезпечення імплементації мінських домовленостей», – наводить слова президента агентство «Інтерфакс-Україна».

Раніше Порошенко заявляв, що в середу, 13 травня відвідає Берлін, а в четвер, 14 травня – німецьке місто Аахен, де відбудеться зустріч світових лідерів, а прем’єр-міністр Арсеній Яценюк відвідає в середу, 13 травня Париж. «Наше ключове завдання – забезпечити єдність Євросоюзу та забезпечити солідарність з Україною», – казав голова держави.

Петро Порошенко пропонує ввести в зону протистояння на сході України, зокрема, на неконтрольовану Києвом ділянку кордону з Росією, миротворчий контингент у вигляді поліційних сил Європейського союзу, в ідеальному разі за мандатом Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG