Доступність посилання

ТОП новини

Росія: проти учасників акції на підтримку Савченко порушують адмінсправи


Під час акції на підтримку Надії Савченко на Луб’янській площі Москви, 11 травня 2015 року
Під час акції на підтримку Надії Савченко на Луб’янській площі Москви, 11 травня 2015 року

Щодо людей, які вийшли в Москві і Єкатеринбурзі на кілька акцій на підтримку ув’язненої в Росії українки Надії Савченко і були затримані, оформили адміністративні протоколи, повідомляє російський сайт «ОВД-Інфо», який відстежує зловживання російських правоохоронних органів.

За даними сайту, загалом у перебігу кількох акцій на підтримку Надії Савченко в Москві, а також у Єкатеринбурзі затримували 24 людини. У Москві 9 людей залишилися затриманими у відділеннях поліції на ніч, у Єкатеринбурзі – двоє.

Дехто з тих, кого відпустили, обійшовся без протоколу, на інших протоколи склали за статтею російського Кодексу про адміністративні правопорушення про «проведення публічного заходу без подання повідомлення», а щодо кількох із затриманих – за статтею про «повторне порушення правил проведення чи участі в вуличних акціях».

За повідомленням сайту, в перебігу акцій у Москві затримали трьох журналістів; одного з них, як пише сайт, побили.

Серед затриманих на деякий час була й журналістка видання «Українська правда» Анастасія Рінгес.

11 травня активісти в багатьох країнах світу організували заходи з нагоди дня народження українки Надії Савченко, яка 329 днів перебуває в ув’язненні в Росії.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG