Доступність посилання

ТОП новини

У Києві показують чорновий монтаж стрічки «Звільнити Олега Сенцова»


У Києві показали чорновий монтаж стрічки «Звільнити Олега Сенцова»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

У київському кінотеатрі «Ліра» відбулася акція на підтримку режисера Олега Сенцова, під час якої вперше показали чорнову версію документальної стрічки «Звільнити Олега Сенцова». Над фільмом працюють київський і московський режисери Андрій Литвиненко та Аскольд Куров.

«Ми маємо подумати, що кожен із нас на своєму місці може зробити, щоб якомога швидше звільнити Олега Сенцова. Звичайно, напевне, найдієвішою опцією було б взяти штурмом Луб’янку, але українські кінематографісти цього зробити не можуть. Ми можемо лише намагатися привернути увагу, пробувати тиснути», – каже організатор акції режисер Мирослав Слабошпицький.

Робота над фільмом досі триває. Зйомки поки що не підтримала ані українська, ані російська сторона. Кошти збирають на краудфандинговій платформі Indiegogo, однак досі вдалося зібрати лише 10 відсотків від потрібної суми.

В рамках акції також відбувся показ фільму «Гамер» Олега Сенцова. Зібрані кошти передадуть сім’ї режисера.

Олег Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії у травні 2014 року. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що у кримському СІЗО його катували. Режисер провини не визнає. 16 квітня слідство висунуло Сенцову звинувачення в остаточній редакції. Крім уже інкримінованих епізодів, в остаточному обвинуваченні додали ще один – «незаконне зберігання зброї».

Звільнення Олега Сенцова вимагають видатні кіномитці – Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Майк Лі, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда, польський актор Даніель Ольбрихський та інші. Таку ж вимогу висувають на найпрестижніших кінофорумах.

XS
SM
MD
LG