Доступність посилання

ТОП новини

Ситін: Інтеграція України до ЄС і НАТО – найбільші страхи Путіна і Росії


Президента Росії Володимира Путіна найбільше цікавить позаблоковий статус України, вважає президент Центру політичних досліджень Північної і Східної Європи, колишній науковий співробітник Російського інституту стратегічних досліджень Олександр Ситін. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Найбільше Путін боїться асоціації України з ЄС та вступу до НАТО. Це основні страхи, які існують у Росії на рівні експертного співтовариства, на рівні ЗМІ, на рівні уряду і навіть на рівні суспільства», – сказав Ситін.

Він звернув увагу, що слово «позаблоковість» звучало в промові Володимира Путіна під час виступу на Красній площі 9 травня.

Ситін також вважає, що сама Росія зараз не спроможна грати роль глобального світового центру і ніякого союзу між Росією і Китаєм не існує.

Парад у Москві на Красній площі проігнорували лідери країн Заходу через агресію Росії щодо України. Врешті головним гостем московської церемонії став голова КНР Сі Цзіньпін. Це дало підстави деяким російським політикам говорити про вибудовування альянсу Росії і Китаю на противагу США і НАТО.

XS
SM
MD
LG