Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані сподіваються досягти ядерної угоди зі світовою спільнотою


Аббас Арагчі, архівне фото
Аббас Арагчі, архівне фото

Заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчі сподівається, що домовленості про обмеження ядерної програми Тегерана в обмін на полегшення і врешті зняття санкцій вдасться досягти до узгодженого сторонами терміну 30 липня.

Арагчі, який очолює іранську делегацію на ядерних переговорах, виступив у Відні перед початком нового кола переговорів про цю домовленість про остаточне узгодження детальних технічних параметрів згортання ядерної програми Ірану.

У вівторок, 12 травня, він зустрічається з представником Європейського союзу Гельґою Шмід, заступником генерального секретаря з політичних питань Європейської служби зовнішніх дій. У середу, 13 травня, до них має приєднатися представник США, заступник державного секретаря Венді Шерман. Інші країни, що беруть участь у цих переговорах, – Велика Британія, Німеччина, Китай, Росія і Франція, – пришлють на них своїх представників у п’ятницю, 15 травня.

За словами дипломатів, раніше на цих переговорах сторони досягли певного поступу в розробці проекту остаточної домовленості, але ще залишаються неузгодженими деякі принципові питання.

Нинішні переговори почалися по тому, як на початку квітня учасники переговорів про суперечливу ядерну програму Тегерана узгодили у принципі політичну домовленість щодо її згортання.

XS
SM
MD
LG