Доступність посилання

ТОП новини

Комісія Україна-НАТО збереться перед самітом альянсу в Туреччині


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У турецькій Анталії 13 травня відбудеться щорічний саміт НАТО на рівні керівників зовнішньополітичних відомств. Перед його початком засідатиме комісія Україна-НАТО.

Україну представлятиме міністр закордонних справ Павло Клімкін.
Перед початком цього заходу Клімкін зустрівся з держсекретарем США Джоном Керрі, інформує українське представництво в НАТО.

Засідання комісія Україна-НАТО буде присвячене обговоренню актуальної ситуації в Україні, а також шляхів розвитку співпраці між Україною та Північноатлантичним альянсом. За результатами засідання буде ухвалена спільна заява.

Клімкін також візьме участь у засіданні партнерів дорадчо-тренувальної місії НАТО в Афганістані «Рішуча підтримка» та проведе двосторонні зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і керівниками зовнішньополітичних відомств держав-членів НАТО.

Держсекретар США Джон Керрі прибув до Анталії з Сочі, де мав багатогодинні дискусії з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Серед тем обговорення був стан виконання Росією мінських домовленостей. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, оцінюючи підсумки переговорів у Сочі, визнав, що Москва і Вашингтон мають «певні розбіжності» в оцінках конфлікту в Україні.

США, Євросоюз та Україна звинуквачують Росію в прямій підтримці сепаратистів на Донбасі зброєю та особовим складом. Москва заперечує ці звинувачення і наполягає, що на сході України воюють «добровольці».

XS
SM
MD
LG