Доступність посилання

ТОП новини

МВС отримало 348 японських автомобілів із гібридними двигунами


Уряд Японії у рамках Кіотського протоколу передав Міністерству внутрішніх справ України 348 автомобілів із гібридними двигунами.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, церемонія передачі автомобілів відбулася у Національній академії внутрішніх справ України у Києві.

Українську сторону представляв міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, японську – надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Сіґекі Сумі з представниками корпорацій Sumitomo і Toyota Ukraine.

«Ці автомобілі передбачені для київської й одеської патрульних служб», – сказав міністр.

Усі отримані автомобілі Toyota Prius у найближчі два тижні будуть додатково обладнані системами контролю «Рубіж» і «Тайфун», а також системами відеонагляду.

«Основна перевага автомобілів – низька витрата палива. 10 літрів економії на 100 кілометрів або 2 гривні на 1 літрі», – розповів заступник голови координаційної ради форуму з питань безпеки дорожнього руху Богдан Аганін.

Міністр Аваков додав, що сьогодні у парламенті він представить пакет з 5 законопроектів про міліцію і реформи МВС, які, за його сподіванням, Верховна Рада, ухвалить через два тижні. Тоді нові японські автомобілі і виїдуть на українські дороги.

Україна ратифікувала Кіотський протокол 4 лютого 2004 року. Згідно з протоколом, для кожної країни встановлюється максимально припустима межа викидів парникових газів.

XS
SM
MD
LG