Доступність посилання

ТОП новини

На «Південмаші» виявили розтрату коштів в чверть мільйона гривень – прокуратура


Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону встановила факт службової недбалості на підприємстві оборонно-промислового комплексу – державному підприємстві «Південний машинобудівний завод», повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

За даними прокуратури, встановлено, що службові особи державного підприємства, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не перевірили обсяг фактично виконаних робіт з ремонту на підприємстві і безпідставно перерахували приватному підприємству-підряднику близько 280 тисяч гривень.

Кримінальне провадження порушили за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість)

Радіо Свобода поки що не вдалось отримати коментар з адміністрації підприємства: телефон заступника директора зі зв’язків з громадськістю не відповідає. Водночас робітники підприємства повідомили, що до 1 липня завод перебуває у простої.

З початку року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели більше десяти акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську та Києві, зокрема, «марш соціальної справедливості».

Наразі заборгованість із зарплати практично повністю погашена, але через брак замовлень на продукцію підприємство все ще у фінансовій скруті.

XS
SM
MD
LG