Доступність посилання

ТОП новини

Голова антикорупційного комітету: у Раді реєструють рішення про відставку Авакова


 Арсен Аваков
Арсен Аваков

Голова парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв заявляє, що у Верховній Раді реєструють проект рішення про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Україні потрібний новий міністр внутрішніх справ. Арсен Аваков провалив завдання очищення МВС від корупціонерів та перевертнів. Історія з Чеботарем стала останньою краплею. Реєструємо проект рішення Верховної Ради про відставку Авакова», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Минулого тижня Соболєв заявив, що у комітеті чекають інформації від міністра внутрішніх справ про результати внутрішнього розслідування щодо заступника глави МВС Сергія Чеботаря впродовж тижня.

«Якщо керівництво МВС далі ігноруватиме справу свого очищення, комітет Верховної Ради з протидії корупції сконцентрує всі наші сили на заміні всього керівництва МВС», – заявив тоді Соболєв.

28 квітня у селі Лісники Київської області невідомі вчинили напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань «Наші гроші» (телеканал ЗІК).

Журналісти цієї програми готували сюжет про будівництво у лісі будинку, який може належати родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. На території земельної ділянки, де зводиться будинок, журналісти зафіксували машину Toyota з державними номерами АА5555АІ, яка належить дружині Сергія Чеботаря – Варварі.

Пізніше до журналістів під’їхав автомобіль марки «Фольксваген» без номерних знаків. З нього вийшли троє чоловіків і силою забрали камеру з відеозаписом, після чого зникли.

Журналісти впізнали в одному з нападників людину, з якою вони спілкувалися раніше і яку вони бачили на території будинку. Журналісти викликали міліцію і повідомили про інцидент. Міліція розпочала кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів у селі Лісники на Київщині.

Після цього заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявив, що не має будинку у селі Лісники Київської області.

XS
SM
MD
LG