Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк відніс «Укркомунбанк» до категорії неплатоспроможних


Національний банк України відніс «Укркомунбанк» до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба НБУ.

«Ураховуючи ситуацію, яка склалася в місті Луганську в зв’язку із проведенням АТО, наявністю загрози життю та здоров’ю працівників і клієнтів, а також неможливістю здійснення діяльності через технічні проблеми, ПАТ «Укркомунбанк» ухвалив рішення тимчасово зупинити діяльність», – йдеться в повідомленні.

Крім того, зауважують у Нацбанку, «Укркомунбанк» не виконував понад 10% зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами упродовж 10 робочих днів поспіль.

Від моменту зупинення діяльності акціонери та керівництво «Укркомунбанк» не вжили належних заходів для приведення діяльності банку у відповідність до вимог законодавства, зокрема здійснення державної реєстрації на території, підконтрольній українській владі, зауважують в НБУ.

Усе це стало підставою для того, що 12 травня правління Національного банку України ухвалило віднести ПАТ «Укркомунбанк» до категорії неплатоспроможних, мовиться в повідомленні НБУ.

У березні Нацбанк визнав неплатоспроможними банк «Київська Русь», який входить до групи великих фінансових установ, а також «Астра Банк».

XS
SM
MD
LG