Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: Україна контактує з сепаратистами тільки через Контактну групу


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна має єдиний стандарт взаємодії з сепаратистами в частині Донбасу – Тристоронню контактну групу щодо врегулювання на сході України.

Виступаючи після зустрічі з колегами з країн НАТО в турецькій Антальї, він нагадав, що в рамках цієї групи, членами якої є ОБСЄ, Україна і Росія і до роботи з якою залучають і представників сепаратистів, уже створені чотири робочі підгрупи, в яких відбувається така взаємодія з низки питань.

При цьому, наводить його слова агентство «Інтерфакс-Україна», Клімкін висловив переконання, що Росія «продовжить свій стратегічний курс на послаблення України і дестабілізацію всередині України».

Росія постійно заявляє, що Україна має йти на «прямий діалог» із підтримуваними Москвою сепаратистами в частині сходу України. У Києві наголошують, що такий діалог буде можливий тільки з тими, хто буде обраний на місцевих виборах, проведених там за українським законодавством, під міжнародним спостереженням і за умови участі в них також вимушених переселенців із тих територій.

XS
SM
MD
LG