Доступність посилання

ТОП новини

Уряд пропонує створити незалежний орган із формування тарифної політики


Під Радою протестували проти підняття комунальних тарифів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Уряд України заявляє, що разом з європейським енергетичним співтовариством розробив проект закону про створення незалежного органу зі встановлення цін і тарифів на енергоресурси.

На засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав парламент у найкоротші терміни ухвалити цей законопроект.

«Щоб ні в кого ніколи не виникало сумніву, що ті чи інші тарифи встановлені непрозоро або без економічного обґрунтування», – наголосив Яценюк.

Він також повідомив, що завтра під час години запитань до уряду його представники доповідатимуть, зокрема, по темі субсидій та енергоефективності.

За словами Яценюка, разом із німецькими партнерами зроблений серйозний крок вперед – німецький уряд виділяє 500 мільйонів євро, частина з яких піде на енергоефективність і енергомодернізацію.

Тим часом, сьогодні кілька сотень активістів під Верховною Радою вимагали прозорості встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

З 1 квітня в Україні набули чинності нові тарифи на житлово-комунальні послуги. Зокрема, зросли тарифи на централізоване постачання гарячою водою для населення приблизно на 55-57%, а на опалення в середньому на 73%.

XS
SM
MD
LG