Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили земляцтво кримських татар


Кримські земляцтва – посилення єдності України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

У Дніпропетровську відкрили представництво «Земляцтва кримських татар». На офіційну церемонію відкриття запросили переселенців, представників місцевої влади і міжнародних організацій, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами керівника новоствореного центру Камала Мустафаєва, відділення земляцтва в Дніпропетровську, зокрема, покликане сприяти адаптації переселенців з Криму до місцевих умов.

Як зазначив Кемал Мустафаєв, дуже важливо, щоб кримські татари, які змушені були залишити свої будинки й переїхати на тимчасове або на постійне місце проживання на територію материкової України, могли інтегруватися в місцеві громади і брати активну участь у розвитку України.

У представництві земляцтва прагнутимуть допомогти своїм землякам захистити свої права, а також зберегти культуру кримськотатарського народу.

У центрі діятимуть безкоштовні курси кримськотатарської, української, турецької й інших мов, вивчатимуть історію Криму, культуру кримськотатарського народу. Крім того, представники земляцтва планують брати активну участь у культурному і громадському житті міста, ініціювати та проводити власні заходи, зокрема вшанування пам’яті жертв депортації 18 травня.

Наразі представництва «Земляцтва кримських татар» на громадських засадах діють ще й у Львові й Херсоні. Невдовзі їх мають відкрити також у Вінниці, Генічеську, Мелітополі.

За даними міграційної служби, наразі на Дніпропетровщині зареєстровано більше ніж 100 переселенців із Криму. «Земляцтво кримських татар» – це громадська організація, що представляє інтереси кримських татар, які проживають в Україні.

XS
SM
MD
LG