Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура повідомляє про підозру в держзраді 144 колишнім працівникам прокуратури Криму


Генеральна прокуратура винесла повідомлення про підозру в державній зраді 144 колишнім працівникам прокуратури Автономної республіки Крим, повідомив заступник генпрокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Встановлено, що ці працівники прокуратури всупереч вимогам законодавства України, порушуючи Присягу працівника прокуратури України, після анексії Росією півострова Крим перейшли на службу до незаконно створеної прокуратури Республіки Крим та виконують вказівки і розпорядження так званих керівників цієї прокуратури, мовиться в повідомленні ГПУ.

Із цього приводу слідчі Управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідують кримінальне провадження.

При цьому, зазначив Матіос, 51 прокурорський працівник із Криму залишився вірним народові України і після анексії півострова перейшов працювати в органи прокуратури України.

Росія навесні минулого року, окупувавши український Крим, влаштувала на півострові незаконний псевдореферендум і під приводом оголошених його «результатів» заявила про анексію цієї частини України, створивши там свою окупаційну адміністрацію «Республіки Крим» і аналогічний орган у Севастополі.

XS
SM
MD
LG