Доступність посилання

ТОП новини

Конгрес США схвалив законопроект щодо угоди з Іраном


©Shutterstock
©Shutterstock

Палата представників Конгресу США ухвалила 14 травня законопроект, який зобов’язує Білий дім направити на розгляд Конгресу остаточну угоду щодо ядерної програми Ірану.

За законопроект проголосували 400 членів Палати представників, проти – 25. Раніше цей документ був схвалений Сенатом США. За процедурою, тепер закон має підписати або ветувати президент Обама.

Угода між Іраном і шістьма світовими державами, серед яких і США, має бути підписана до 30 червня. Іран має обмежити свою ядерну діяльність в обмін на скасування запроваджених західними країнами економічних санкцій.

Багато членів Конгресу вважають, що довіряти Тегерану не можна. Це питання стало предметом суперечок між законодавцями і адміністрацією президента Обами.

Ухвалений у четвер законопроект передбачає, що президент США має направити остаточний текст договору з Іраном на розгляд обох палат Конгресу, які протягом 30 днів мають схвалити або відкинути угоду. Білий дім заявляє, що в тому разі, коли Конгрес відкине цей договір, президент Обама ветує рішення законодавців.

XS
SM
MD
LG