Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає кредиторів підтримати пропозицію України щодо реструктуризації боргу


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликає кредиторів України погодитися на пропозицію про реструктуризацію зовнішніх боргів. Про це він заявив під час засідання Верховної Ради.

«Із цієї високої трибуни я звертаюся до наших кредиторів. Шановні кредитори, уряд дуже твердий у своїй позиції про необхідність завершення переговорів про реструктуризацію зовнішніх боргів країни. Країна перебуває в стані війни, ми втратили 20% економіки, ми звернулися до наших кредиторів із чіткою позицією щодо порядку й умов реструктуризації. І ми просимо, і звертаємося, і наполягаємо на тому, щоб зовнішні кредитори усвідомили нинішню ситуацію й прийняли нашу пропозицію», – сказав він.

Яценюк нагадав, що чинна угода з Міжнародним валютним фондом передбачає надання Україні 25 мільярдів доларів, а країна потребує 40 мільярдів. Відсутні 15 мільярдів доларів Україна хоче реструктуризувати, додав Яценюк.

Минулого місяця у МВФ заявили, що для успішної реалізації кредитної програми Україна до червня має домовитися з кредиторами щодо реструктуризації частини зовнішнього боргу.

XS
SM
MD
LG