Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагородив посмертно 220 учасників АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив 220 військових і правоохоронців, які служили у Збройних силах України й органах Міністерства внутрішніх справ.

Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави.

Як повідомили в прес-службі глави держави, всі нагороджені загинули внаслідок боїв із бойовиками в зоні проведення антитерористичної операції протягом осені 2014-весни 2015 року, зокрема у боях поблизу Донецька, Авдіївки, Дебальцева.

Посмертно нагородами відзначено 201 військового Збройних сил України, з них 36 – орденом Богдана Хмельницького III ступеня, 164 – орденом «За мужність» III ступеня, одного військовослужбовця – орденом Данила Галицького. Ще 19 загиблих, які служили в органах і підрозділах МВС, отримали орден «За мужність» III ступеня.

8 травня президент заявив, що за час конфлікту на сході України загинули 1675 українських військовослужбовців і понад сім тисяч цивільних.

14 травня в інтерв’ю німецькому каналу ZDF Порошенко заявив, що після мінських переговорів з лютого цього року на сході країни загинули 83 українських військовослужбовців, понад 400 були поранені.

XS
SM
MD
LG