Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Нуланд координують дії для врегулювання і реформ


Петро Порошенко і Вікторія Нуланд під час зустрічі в Києві, 15 травня 2015 року
Петро Порошенко і Вікторія Нуланд під час зустрічі в Києві, 15 травня 2015 року

Президент України Петро Порошенко і помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд обговорили та скоординували подальші спільні кроки щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі та подальшого впровадження реформ в Україні, повідомила прес-служба голови української держави.

Нуланд наголосила, що головною метою її візиту до України є обмін думками та інформування щодо візиту державного секретаря США Джона Керрі до Росії, що відбувся днями.

Також мета її приїзду – підтвердити позицію США, що Вашингтон підтримує неухильне виконання мінських домовленостей, мовиться в повідомленні.

Крім того, додала Нуланд, Сполучені Штати залишаються надійним і відданими партнером України у впроваджені реформ, зокрема у боротьбі з корупцією та децентралізації.

Порошенко, зі свого боку, наголосив, що Україна неухильно виконує мінські домовленості і готова їх втілювати.

«Координація наших дій зі Сполученими Штатами Америки життєво важлива», – додав він.

Джон Керрі після візиту до Росії в середу, 13 травня, де він зустрічався з президентом Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і обговорював із ними значною мірою саме становище в Україні, відразу після тих зустрічей уже зателефонував Петрові Порошенку й розповів про свої переговори з російськими чільниками.

XS
SM
MD
LG