Доступність посилання

ТОП новини

Інтенсивність боїв біля Широкина знижується, біля донецького аеропорту далі напружено – ОБСЄ


Спостерігачі ОБСЄ в Широкині, архівне фото
Спостерігачі ОБСЄ в Широкині, архівне фото

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що її Спеціальна моніторингова місія в Україні зауважила в четвер, 14 травня, зменшення інтенсивності бойових дій біля села Широкина, що під Маріуполем.

А біля донецького аеропорту напружене становище й бойові дії тривали впродовж дня, незважаючи на намагання домовитися там про перемир’я, мовиться в повідомленні.

Спостерігачі місії відвідали Широкине, де місцеві мешканці розповіли їм про обстріл попереднього дня, в середу, 13 травня, а члени місії зазначили, що руйнувань у селі стало більше.

Вони також відвідали село Саханку неподалік Широкина, що його захопило угруповання «ДНР» – як мовиться в повідомленні, у присутності близько 30 представників преси й інших засобів інформації з Росії. Близько 20–30 місцевих мешканців заявили, що це село обстрілювали попередніми днями, у вівторок і середу, 12 і 13 травня. Там члени місії побачили п’ять кратерів від мін – чотири в полях і один у приватному городі; за їхніми оцінками, всі ці постріли були зроблені з західного напрямку – там розташовані території, які контролює влада України.

Жителька Саханки незадоволена роботою ОБСЄ і російського генерала
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

Крім цього, в ОБСЄ повідомили про важкі озброєння, спостережені того дня членами місії особисто чи завдяки безпілотникам на територіях, звідки вони мали бути відведені, з обох сторін конфлікту.

Попри режим припинення вогню, оголошений іще в середині лютого, обстріли й бойові сутички на лінії контакту сторін тривають, у тому числі й із застосуванням озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях і провокаціях одна одну.

XS
SM
MD
LG