Доступність посилання

ТОП новини

Президент Європарламенту запевняє у повній підтримці і солідарності ЄС з Україною


Shutterstock
Shutterstock

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц запевняє у повній підтримці і солідарності Європейського Союзу з Україною. Про це він сказав під час відеозвернення з нагоди святкування Дня Європи у Києві на Михайлівській площі.

«Дозвольте запевнити вас у повній підтримці і солідарності ЄС з Україною. Увага європейських країн та їхніх громадян не зменшується, Україна і надалі буде отримувати необхідну допомогу», − сказав Шульц.

На його переконання, «великі жертви, на які ми пішли за останні 18 місяців, скоро принесуть свої плоди».

За словами Шульца, коли Угода про асоціацію між Україною і ЄС почне діяти, перед Україною відкриються нові можливості, які незабаром принесуть користь у повсякденному житті. «Обраний вами шлях європейської інтеграції виправдає ваші сподівання», − сказав Шульц.
Він зазначив, що з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС Україна непохитно обрала європейський шлях, і Євросоюз підтримує цей європейський вибір України.

«Українська нація зіштовхнулася з викликами безпеки, економіки, суспільства однозначно на всіх фронтах. Я захоплююся такою рішучістю залишатися сильними, брати долю у свої руки, будувати краще майбутнє для своєї країни», − сказав Шульц.

Водночас, заявив президент Європарламенту, багато роботи ще попереду, зокрема втілення програми реформ, за яку взялася Україна, тому потрібні велика наполегливість, зосередженість і терпіння. «Тільки тоді велика революція Майдану буде доведена до кінця на цьому довгому шляху», − додав він.

Політичну частину Угоди про асоціацію Україна у ЄС підписали у березні 2014 року, економічна має запрацювати з 2016 року.

Щоб Угода про асоціацію набула чинності, її мають ратифікувати всі підписанти – Україна і 28 країн-членів ЄС. Верховна Рада України ратифікувала угоду 26 вересня. Серед членів ЄС процедуру ратифікації угоди повністю завершили 14 держав.

XS
SM
MD
LG