Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: кримського активіста допитали у «справі 26 лютого»


Леонід Кузьмін
Леонід Кузьмін

Ще одного проукраїнського активіста в Криму Леоніда Кузьміна 16 травня допитали в Центрі протидії екстремізму (Центр «Е») в Сімферополі.

Про це повідомляє Кримська польова місія з прав людини.

Як розповів правозахисникам сам Кузьмін, його допитували як свідка у справі «26 лютого». Правоохоронні органи Криму виклики на допити не коментують.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібрались кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу, в рамках якої заарештували заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

15 травня 2015 року Київський районний суд Сімферополя продовжив його арешт до 29 липня.

Як повідомляє сайт Крим.Реалії, вранці 16 травня в Сімферополі викликали до Центру «Е» проукраїнського активіста Вельдара Шукурджієва.

Вельдар Шукурджієв і Леонід Кузьмін – активісти, яких затримали на акції пам'яті Т. Шевченка в Сімферополі 9 березня і судили за українську символіку.

16 травня вони планували сходження на вершину Чатир-Даг, аби вшанувати жертв депортації кримськотатрського народу.

XS
SM
MD
LG