Доступність посилання

ТОП новини

В «ЛНР» заборонили місії ОБСЄ перебувати у 2-кілометровій прикордонній зоні з Росією − Мотузяник


Члени місії ОБСЄ, ілюстраційне фото
Члени місії ОБСЄ, ілюстраційне фото

Бойовики із угруповання «ЛНР» заборонили місії ОБСЄ перебувати у 2-кілометровій прикордонній зоні поблизу з Росією. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Бойовики із так званої «ЛНР» заборонили місії ОБСЄ перебувати в 2-кілометровій прикордонній зоні поблизу Російської Федерації. Так званий «казачий отаман ЛНР» у Свердловську 13 травня заявив, що всі прикордонні пункти між Україною і Росією були передані «прикордонникам ЛНР». За словами бандита, спостерігачі матимуть можливість пересуватися у внутрішній прикордонній зоні (на відстані 15 кілометрів від кордону), але їм не буде дозволено перебувати у 1-2-кілометровій зоні від контрольованого бандформуванням «ЛНР» сегменту кордону між Україною та РФ», − сказав Мотузяник.

За його словами, «в нас раніше таких історій зафіксовано не було. Представники ОБСЄ допускалися до огляду, хоча і з перешкодами».

Раніше голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан висловив глибоку стурбованість через збільшення протягом останніх 36 годин на Донбасі інцидентів зі спостерігачами організації. Посол Апакан наголосив: «СММ є беззбройною цивільною місією, метою якої є виконання завдань, покладених на неї відповідно до мінських угод 57-ма державами-учасницями ОБСЄ. Місія вимагає необмеженого і, найголовніше, безпечного доступу до всіх районів зони конфлікту».

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості виконуються не повністю, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG