Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відпускають затриманих учасників автопробігу


Російська поліція блокує дорогу учасникам автопробігу в Сімферополі, 18 травня 2015 року
Російська поліція блокує дорогу учасникам автопробігу в Сімферополі, 18 травня 2015 року

В окупованому Росією Криму, в Сімферополі, після майже шестигодинного допиту в російській поліції і двогодинної «бесіди» відпустили всіх затриманих учасників автопробігу, присвяченого Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», самі активісти поки не коментують свого затримання, вони спілкуються з родичами і друзями, які весь цей час чергували біля будівлі райвідділу.

Ні адвокатів, ні родичів до затриманих весь цей час не впускали, повідомили родичі затриманих.

Раніше в понеділок, 18 травня, в Сімферополі співробітники російських силових спецпідрозділів затримали учасників автопробігу, присвяченого Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, яких раніше заблокували автозаками на автостанції «Західна». Близько 60 людей відвезли в один із райвідділів російської поліції.

Учасників автопробігу до річниці депортації кримських татар затримали у Сімферополі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

18 травня – День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. Цього дня в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього протягом кількох днів тоді депортували понад 180 тисяч людей.

Із нагоди 71-х роковин початку депортації в мечетях Криму пройшли молебні. Водночас російська окупаційна влада, як і минулого року, заборонила Меджлісові кримськотатарського народу проводити традиційні попередніми роками масові акції пам’яті жертв депортації. Російська влада окупованого Криму заявила, що буде проводити заходи з нагоди цієї дати в «новому форматі».

XS
SM
MD
LG