Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі проводять акцію солідарності з кримськотатарським народом


В Одесі кілька десятків людей прийшли на мітинг, присвячений роковинам депортації кримськотатарського народу. В учасників акції були кримськотатарський та український прапори. Вони запалили свічки біля пам’ятника Дюку на Приморському бульварі. Також люди виклали із лампадок кримськотатарський символ – тамгу.

«Ми хочемо підтримати кримськотатарський народ, який пережив депортацію та знову зараз переслідується. Ми бачимо та відслідковуємо порушення прав братнього нам народу. А сьогодні всі ми – киримли», – заявив організатор акції пам’яті, активіст одеського Євромайдану Віталій Устименко.

На мітингу також був присутній представник Ісламського культурного центру Білал Хамзе. Він підкреслив, що мусульмани всіх національностей завжди підтримують один одного і тому пам’ятають про ті трагічні події у Криму в 1944 році.

Усі присутні разом помолилися за мир та вшанували пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу хвилиною мовчання.

18 травня, в понеділок, в Україні, зокрема, у Криму, а також у світі відбуваються заходи з нагоди Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. Цього дня в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього протягом кількох днів тоді депортували понад 180 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG