Доступність посилання

ТОП новини

Глава адміністрації Кадирова запропонував легалізувати багатоженство


Магомед Даудов (п) з главою Чечні Рамзаном Кадировим
Магомед Даудов (п) з главою Чечні Рамзаном Кадировим

Керівник адміністрації глави російської республіки Чечні Магомед Даудов запропонував легалізувати багатоженство. За його словами, полігамні стосунки в Росії поширені, «а значить, непогано було б їх узаконити».

В інтерв’ю виданню «Газета.ру» Даудов заявив, що багатоженство, у разі легалізації, має відповідати шаріатові (ісламському праву), згідно з яким чоловікові дозволено брати в дружини другу жінку, якщо він може її утримувати і буде до неї справедливий.

Магомед Даудов був присутнім на весіллі 47-річного чеченського поліцейського Нажуда Гучигова і 17-річної школярки Луїзи Гойлабієвої. Одруження відбулося 16 травня. Раніше повідомлялося, що Гучигов уже має дружину і сина. Представник РАГСу під час реєстрації заявила, що штампу про одруження у чоловіка в паспорті немає.

Напередодні в російських ЗМІ з’явилися повідомлення, що в Держдумі Росії обговорять питання про введення кримінальної відповідальності за багатоженство. Однак глава комітету Держдуми з питань сім’ї, жінок і дітей Олена Мізуліна спростувала цю інформацію і виступила проти повернення покарання за полігамні шлюби.

XS
SM
MD
LG